13 Şubat 2011 Pazar

Toplumu Yönlendiren 3 Kötü F

Neden böyle bir başlık seçtim onu söyleyeyim, evet dediğim gibi toplumu çok kötü yönlere çekebilen 3F diyorum, peki bunlar hangileridir dersek? Faşizm,Fundamentalizm vede Fanatizm. Bunların üçüde ülkemizde grupları var.

Faşizm yani aşırı derecede ırkçılık kısacası. Faşizm kötüdür çünkü bir ırkın veya bir insan topluluğunun, başka insan topluluklarına karşı üstünlüğü olmadığını düşünüyorum. Bana göre kimse kimseden üstün değildir.Faşizmin doğurduğu sonuçlara Nazi Almanya devletini yani Hitler gibi insanları verebiliriz. Onun yaptıkları sayesinde Almanya çok kötü deneyimler yaşadı.Milletimizi sevmeyelim gibi birşey çıkmasın burdan çünkü yanlış anlaşılmak istemem. Herkes kendi milletini sever ama aşırıya gitmek başka birşeydir.


Fanatizm, belli bir takımın savunuculuğu ve ona aşırı derecede bağlanma. Bazen televizyonda izleriz maç öncesi ve sonraları. Aynı ülkede yaşayan insanlar, birbirlerini bıçaklıyorlar, öldürüyorlar, dövüyorlar. Peki ne gerek var? Bu kadar körü körüne bağlanmaya birşeylere. Tıpkı bir saplantı gibi nerdeyse. Takımlarımızı sevelim ama aşırıya kaçmayalım.

Fundamentalizm, yani aşırı ve kökten dincilik yada radikal dincilik... Bu kavram daha çok Dinci terör örgütü grupları olan Hizbullah ve El-Kaide örgütleriyle özdeşleşmiştir. Bugün Google sitesine İslam ve Mohammad kelimeleri girdiğinizde, nerdeyse bu kelimeler, terörizimle eş anlama getirilmiş durumda.

Dikkat ederseniz hep aşırı olmak var, 3 kavramın içindede yani demek istediğim herşeyde aşırıya kaçmak doğru birşey değil veya mantıklı birşey değil. Önemli olan herşeyi dozuna göre ayarlamaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder